Brugskunst

Brugskunsten omfatter alle de kunstarter, der anvender dekoration og design til praktiske og dagligdags ting for at gøre dem æstetisk tiltalende. Der er en lang række områder, hvor brugskunst spiller en vigtig rolle, som undervisning, skulptur, fotografi, film og tv, litteratur og musik. Som allerede nævnt ovenfor beskæftiger brugskunsten sig normalt med objekter og deres funktioner snarere end tingenes æstetiske skønhed. Æstetik kan betragtes udelukkende af æstetiske årsager, men brugskunsten overvejer også proportioner og symmetrisk balance. Kunsthistorien indeholder mange gode eksempler på anvendelsen af de anvendte videnskaber i kunstnerisk produktion.

Generelt er de anvendte videnskaber opdelt i tre områder: kunst og æstetik, fysik og ingeniørvidenskab. Hvert af disse områder har udviklet deres egne specialer, nogle har grene (såsom arkitektur eller psykologi), mens andre (som fysik eller kemi) har fælles aspekter. Tidligere var de mest populære kategorier æstetik, billedkunst og fysik, men i disse dage har disse en tendens til at overlappe mindre og mere i forskellige andre specialiserede områder. Brugskunsten har haft stor indflydelse på, hvordan vi ser os selv, og hvordan vi ser verden, derfor er de en af de mest betydningsfulde grene af videnskaber.

De fleste mennesker tror, at brugskunst er primært arbejdet i moderne kunstnere, og de har vist sig forkert igen. I dag har de anvendte videnskaber været med til at forme kunstverdenen og skabt nye kunstformer som computergrafik, 3D-modellering og billedkunst. Men disse nyskabelser er ikke nye, de har udviklet sig og vokset meget i løbet af de sidste par århundreder. En af de vigtigste udviklinger var kunstbevægelsen, der er forbundet med kubister som Braque &Meus, Escher & Woll og Pop Art kunstnere. Kunst efter Pop betragtes ofte som stamfader til Pop Art-bevægelsen.

En anden meget vigtig tilføjelse til de anvendte videnskaber er kunstuddannelsesområdet, som er relateret til de forskellige aspekter af kunstuddannelse og dens historie. Dette område beskæftiger sig med studier og anvendelse af kunstundervisning fra et teoretisk perspektiv og også fra et praktisk. Det omfatter kurser i kunsthistorien, dens udvikling og de forskellige metoder, der understøtter den. Denne disciplin beskæftiger sig også med de forskellige former for kommunikation, der fremmer kunsten som en kunstform og betydningen af medierne samt visuelle udtryksmidler i denne henseende.

Kunstundervisning pensum lærer de forskellige begreber inden for billedkunst, herunder maleri, tegning, fotografering, skulptur, ydeevne, multimedier, visuel kultur, visuel repræsentation, videokunst, teatralsk kunst, dans, visuel bevægelse grafik og multisensorisk opfattelse. Kunstundervisning lægger vægt på alle disse aspekter og meget mere. De giver dig også viden om tekniske problemer, der er involveret i at producere en visuel kunst.